perjantai 9. toukokuuta 2014

Sotungin lukio kulttuurimatkalla: Stadsorientering

Torstaiksi opettajat olivat järjestäneet meille Amazing Race -tyyppisen kaupunkisuunnistuksen. Tehtävänä oli löytää erilaisia kohteita ympäri Tukholmaa ja suorittaa tehtäviä ruotsiksi. Esimerkiksi Riksidrottsmuseetissa oli tehtävänä käydä läpi siellä esitellyt urheilulajit, kiivetä kiipeilyseinälle ja ottaa siitä kuva. Sää ei ollut suunnistukseen suotuisa, mutta kaupunkikierroksella pääsimme kiertämään ympäri Tukholmaa julkisilla, kyselemään neuvoja paikallisilta ja käyttämään ruotsinkielen taitojamme.
                                       
Välillä oli hieman vaikeuksia löytää paikkoja ja kielimuuri tuli hetkittäin vastaan. Hieman sanavaraston kaivelua ja itsevarmuuden keräämistä puhumiseen. Huomattiin yllättäen, että ihan hyvinhän tämä sujuu sekä ruotsilla, että englannilla.
Kaupunkisuunnistus oli kokonaisuudessaan positiivinen yllätys sateisesta säästä huolimatta. Kaupunkisuunnistuksessa sai kulutettua hyvin aikaa ja tutustua uudella tavalla Tukholmaan. Loppupäivästä jokaisen jalat olivat turtuneet 3-5 tunnin kävelystä ja iltapäivänokoset tekivät terää jokaiselle.

Kaupunkisuunnistuksen jälkeen oli hyvä hieman tankata energiavarastoja. Kaikkien tuntemassa McDonalds:ssa jokainen tankkasi itsensä täyteen, jotta jaksaisimme vielä illan talsia kaupungilla.


Iltakäppäilyn jälkeen oli mukavaa viettää aikaa huoneissa, sillä jokainen oli hieman ryytynyt kävelystä. Perjantaina aamulla on hieman ylimääräistä aikaa, jolloin on hyvä mahdollisuus lähteä viimeisille ostoksille ja iltapäivällä on yhteinen lounashetki ennen kuin lähdemme kohti Arlandan lentokenttää.

Puss och kram
Nelli, Lotta och Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti