tiistai 6. toukokuuta 2014

Sotungin lukio kulttuurimatkalla

Kaikki lähti aamulla käyntiin kun herätyskellot soivat ani varhain. Oli hauskaa katsoa ulos ja huomata, että vielä toukokuussa tulee lunta taivaan täydeltä. Onneksi pääsimme karkumatkalla kello yhdeksän koneella, jonka kohteena oli Tukholma ja määränpäänä oli Tukholman vanha kaupunki.
Lento kesti huimat 55 minuuttia ja kun pääsimme perille, niin kello oli vasta yhdeksän. Hassua, sillä mehän lähdimme kello yhdeksän ja saavuimme viittä vaille. Aivan kuin olisi aikakoneella matkustanut. Kelihän oli täällä mitä mainioin, aurinko paistoi ja oli peräti + 10 °C. Siitä lähti sitten suunnistus kohti bussipysäkkiä, paikallisella murteella ”hållplats,” ja bussilla lähemmäs vanhaa kaupunkia.

Kun saavuimme hostelliin, joka tarkoittaa edullista majoitusliikettä, alkoi aikainen herätys painaa matkaajien mieltä. Niinpä pienen ulkoilutuokion jälkeen rojahdettiin sänkyihin keräämään voimia iltapäivän vanhan kaupungin kierrosta varten.

(Kuvassa Santeri Vartti)
















Kun pääsimme aloittamaan kulttuurikierroksemme vanhassa kaupungissa, huomasimme pian, että kukaan oppilaista ei ymmärrä suurintakaan osaa siitä mitä opas meille kertoi. Kuitenkin jokaisen kielitaito on sen verran hyvää, että ymmärsimme pääpointit. Esimerkiksi opas kertoi meille yhdessä vaiheessa, että tuossa oli muinoin vanha ilotyttötalo, jonka portaat ovat ajan saatossa painuneet hieman kasaan ja laatoitus on lohkeillut. Tiedä sitä, pitääkö tarina sitten paikkaansa, itse ainakin suhtauduin siihen huumorilla.




Hienoja luontokappaleita löytyy myös rapakon
toiselta puolelta.




Hieman lisätietoja vanhan kaupungin taustoista, på svenska förstås.
 






Kaupunkikävelyllä


Kyllä se suomalaista poikaa 
hymyilyttää kun päästään Ruotsin maalle.

(Kuvassa Markus Räsänen)








Huomenna on luvassa vierailu ystäväkoulu Farsta gymnasiumissa, jossa pääsemme haastattelemaan ja tutustumaan ruotsalaisiin oppilaisiin. Säätiedote lupaa hyvää ja kaunista säätä koko päiväksi, joten uskomme huomisestakin tulevan hyvä päivä.


-          Ville Pussinen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti