torstai 8. toukokuuta 2014

Sotungin lukio kulttuurimatkalla: Kryssning under Stockholms broar och shopping i stan

Keskiviikkona vuorossa oli risteily, joka kesti vähän vajaa kaksi tuntia. Sää ei eilenkään suosinut erityisemmin, tuuli oli kova ja ilma hyvin kylmä. Lautan sisätiloissa oli onneksi kuitenkin mukavan lämmin ja kauniit maisemat paransivat tunnelmaa. Lautassa oli jokaiselle kuulokkeet, joista mahdollisuus kuunnella selostusta Tukholman merkittävistä maisemista monilla eri kielillä. Valittavana oli myös ruotsalaista musiikkia. Risteilyllä aika meni mukavasti ja risteilyn lomassa oli aikaa ottaa nokosetkin.



                                 
Stockholms National Museet 

Vi beundrade Sveriges finast hotell Grand Hotel

Stockholm Sightseeing -båten

Gröna Lund




Tuppluren på kryssning

Risteilyn jälkeen oli vapaa-aikaa ja suurin osa ryhmästä suuntasi syömään lounasta tai lepäilemään "kotiin" hostellille. Päätimme suunnata hostellilta kaupungille kiertelemään liikkeitä ja bongailemaan kevään uutuuksia. Tukholman shoppailumahdollisuudet olivat hyvät, ja parhaat paikat mielestämme löytyivät kauppakeskus Gallerianista ja sen läheisyydestä, sekä Högtorgetilta. Mukaan tarttui muutama löytö, ja kävimme ostamassa liput illan leffaan "The Other Woman".

Osa porukasta lähti katsomaan jalkapallo-ottelua Tele2 areenalle, jossa pelattiin Allsvenskanin ottelu Djurgården IF vs Kalmar FF. Ottelu oli hieman tylsähkö, mutta siellä näki miten jalkapallo vaikuttaa paikallisiin ihmisiin. Djurgårdenin kannattajat saivat enemmän ääntä aikaan kuin täällä päin Veikkausliigan pelissä HJK - FC Hongan kannustajat yhteensä. Mukava kokemus kaikin puolin ja vaikka peli päättyi nolla-nolla niin tilanteita riitti molemmille joukkueille koko pelin ajaksi.

        
Vårmodet i skyltfönster

                                             
Lotta överskåder nyheter i BikBok

                                             
Svårigheten att välja i Vapiano

                                             
Vapianos läckerheter

                                   
Vi bestämmade att gå på bio

                                            
Elli och Ellu bestämmade att gå titta på söta fotboll fans


Tykkäsimme risteilystä, shoppailut olivat onnistuneet ja suosittelemme elokuvaa kaikille!


Puss och kram, Lotta, Nelli & Tia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti