perjantai 9. toukokuuta 2014

Sotungin lukio kulttuurimatkalla: Den sista dagen



Viimeinen päivä starttaa saiteisena aamuna Tukholmassa. Jokaisen naamalla on hieman hymyä, sillä kaikki tietävät, että tänään on kotiinpaluu. Sitten alkaa pakkaus ja on huomattava, että huoneet ovat aivan hujan hajan. Vaatteita löytyy sieltä sun täältä ja ainakin yksi sukka on kateissa. Kuitenkin tuossa hulinassa ehtii syödä myös hiukan aamupalaa.

Kun kello 11 luovutimme huoneet, päätimme lähteä ulkoilemaan hetkeksi ja tekemään viimeisiä heräteostoksia kaupunkiin. Eihän siitä kuitenkaan tullut mitään vaan suurin osa palasi takaisin hostellille ja jäimme olohuoneeseen tappamaan aikaa. Pian kello olikin jo lounasaika ja opettajamme Merja & Elina olivat järjestäneet meille yhteisen lounaan paikallisesta italialaisesta ravintolasta. Saimme valita lounaamme kolmesta eri vaihtoehdosta, jotka olivat kalaa ja riisiä, hampurilainen tai risotto. Ruoka oli oikein hyvää ja leipä oli erinomaista. Jokaisen maha tuli varmasti sen verran täyteen, jolla jaksoi sinnitellä lentokentälle asti.

Lounaan jälkeen palkittiin kaupunkisuunnistuksen voittajat. Ajallisesti kilpailun voittivat Antti, Juuso ja Iiro, mutta sinnikkäästi taistelleet Elina, Tia ja Santeri ansaitsivat myös voiton, sillä heillä oli apunaan vain ja ainoastaan kartta ja sekä paikalliset ihmiset. Palkinnoksi voittajat saivat uudet kangaskassit, I ♥ Sweden ja porokuvioilla varustettu pussukka. Onnittelut vielä voittajille.

Niin alkoi matka kohti Arlandaa. Kun laukut oli haettu pois hostellista, alkoi armoton kävely kohti City Terminalia. Loppujen lopuksi matka ei ollut hirmuisen pitkä, vain 15 minuuttia reippaasti kävellen.






Kappas kehveliä miten aika menikin nopeasti. Yht'äkkiä alkoi matka kohti Arlandan lentokenttää. Monet ryytyneet oppilaat päättivät käyttää tilanteen hyväksi ja ottaa nopeat nokoset ennen kuin astuisimme terminaaliin. Onneksi bussikuski ajoi tasaisesti, niin jokainen sai levätä tarpeeksi niin halutessaan.

                                       







Saapuminen kotoisaan Suomeen tuntui aivan liian ihanalta. Ensimmäinen teko kotona oli rojahtaminen omaan sänkyyn. Kuitenkin tuttu suomenkieli piristi kummasti, sillä nyt ei tarvinnut enää yrittää pähkäillä kahvia ostaessa, että mitäs ihmettä tuo myyjä tuossa nyt selittää.

Meidän matkamme oli oikein mukava ja hauska retki, näin tiivistettynä. Vaikka se tehtiinkin koulun kanssa oli matkan tarkoitus kuitenkin hyvin selkeä. Tullaan tutustumaan Ruotsalaiseen kulttuuriin ja saamaan uusiä ystäviä. Nyt olemme taas kokeneempia ja uskallamme käyttää ruotsinkieltä varmemmin ja sujuvammin sekä olemme saaneet kourallisen uusia ystäviä!


Tack för alla våra klasskamrater.

Puss och kram
Elisa, Elina, Lotta, Nelli, Tia, Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti