maanantai 27. tammikuuta 2014

Comenius-kurssin vierailu Paimenentien toimintakeskukseen 14.1.2014



Sotungin lukion Comenius-kurssin opiskelijat pääsivät vierailemaan Paimenentien toimintakeskuksessa tiistaina 14. tammikuuta. Toimintakeskuksessa käy n. 35 asiakasta lähes päivittäin. Osa asiakkaista käy avo-töissä. Asiakkaat on jaettu toimintakyvyn mukaan päivä- ja työtoimintaan.

Sotungin lukion Comenius projektin keskeisenä teemana on tällä kertaa erilaisuus, jota tarkastellaan mm. vammaisten ja vanhusten näkökulmasta. Vierailun tarkoituksena oli haastatella ja valokuvata keskuksen asiakkaita. Haastattelut ovat osa laajempaa kokonaisuutta, sillä projektikumppanimme Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Slovakiassa, Belgiassa, Turkissa, Kreikassa ja Puolassa vierailevat myös erilaisissa vammaisten kouluissa, asuntoloissa tai toimintakeskuksissa ja tekevät siellä samantyyppisiä haastatteluja.

Seitsemän reipasta opiskelijaa haastattelivat yhteensä kuutta keskuksen asiakasta. Comenius – kurssin opiskelijat kertoivat vierailun onnistuneen yli odotusten, koska haastateltavat olivat niin mukavia ja aurinkoisia ihmisiä, että heidän kanssaan oli ilo jutella. Opiskelijoiden mukaan vierailu oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Opiskelijoista oli mielenkiintoista nähdä, millainen paikka keskus on ja mitä töitä asiakkaat siellä tekevät.

Vierailun tärkein anti opiskelijoiden mielestä oli kuitenkin positiivinen elämänasenne, jota he toivovat haastattelemiltaan henkilöiltä oppineensa. ”Voi, kunpa voisimme nähdä asiat samalla tavalla kuin he”, lausahti yksi opiskelijoista osuvasti. Projektimme nimi, The World: Through My Eyes, Through Your Eyes, sai tämän vierailun jälkeen taatusti uutta merkitystä niin kurssin opiskelijoiden kuin opettajienkin mielissä.
Kiitos Paimenentien toimintakeskuksen asiakkaille ja ohjaajille lämpimästä vastaanotosta ja mukavasta yhteisestä aamupäivästä!


Saila Hakaniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti