tiistai 10. marraskuuta 2015

Auttamisesta elämäntapa 
  
Sotungin lukiolaisten syksyn mittaan tekemät hyväntekeväisyystempaukset huipentuivat torstaina 5.11, kun lukiossamme vietettiin Tehdään hyvää – juhlaa. Sotunkilaiset ovat syyslukukauden aikana tehneetkin monenlaista hyvää. He ovat muun muassa osallistuneet taksvärkkikeräykseen, järjestäneet Hakunilan päivätoimintakeskuksessa ikäihmisille olympialaiset ja jalkautuneet vapaaehtoistyökurssilla lähiseudun päiväkoteihin ja alakouluihin auttamaan. Myös opettajat ovat kantaneet kortensa kekoon ryhtymällä Plan-kummeiksi pienelle guatemalalaiselle Laura-tytölle.
Tapahtumassa vierailivat tärkeiden taksvärkkikohteidemme, Suomen Icehearts ry:n ja Suomen vammaisurheilu VAU ry:n, edustajat Ville Turkka, Miika Niemelä sekä Hannele Pöysti. He vastaanottivat Sotungin lukiolaisten keräämän taksvärkkipotin, 4300 euroa.
Turkan ja Pöystin mukaan tärkein avain hyvän tekemiseen ja auttamiseen on asenne. Auttajalla ei tarvitse välttämättä olla koulutusta eikä avun tarvitse aina olla rahallista. Lisäksi toisten kunnioittaminen on erittäin tärkeää, eikä ketään hyljeksitä värin, uskonnon tai sairauden takia vaan kaikki ovat samanarvoisia. Näitä arvoja he haluavat aikuisina nuorille opettaa.
Turkka ja Pöysti olivat myös ylpeitä siitä, että juuri Sotungin lukio osallistui hyväntekeväisyyteen, koska heidän toimintansa on alun perin lähtöisin sekä Hakunilasta että Sotungista. Samalla he toivoivat, että muut ottaisivat esimerkkiä toiminnastamme.
Taksvärkkikeräyksellä saadut rahat käytetään muun muassa leireihin sekä urheilutarvikkeisiin.
Juhlassa saimme nauttia myös upean abi-bändin musiikkiesityksestä ”Pidä huolta”, joka sopikin täydellisesti tunnelmaan. Juhlassa esiteltiin myös mediatiimin tekemä video sotunkilaisten hyvistä teoista. Kiinnostavaa oli myös nähdä ja kuulla opiskelijoiden World School –kokemuksista Italiasta. Vuosittain eri puolella maailmaa kokoontuva maailmankoulu on myös merkittävä suvaitsevaisuuden ja tasa-arvoisuuden edistäjä.
Juhlassa päätimme, että sotunkilaisten auttaminen ei jää vain yhden syksyn tempaukseksi. Hyvän tekeminen siis jatkuu…




teksti:Jonna Ekström
kuvat: Selbi Andi
Sotungin lukion mediatiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti